Over ons

De Klaproos bestaat sinds 1999. Voor die tijd had ik al een winkeltje in de Wolvenstraat, één van de negen straatjes in de Jordaan. Daar heb ik de ervaring opgedaan die nodig is om van De Klaproos een succes te maken.

De Klaproos valt vanaf dag één op door de creatieve en verrassende stijl van inkoop. Zo zie je in De Klaproos veel uitbundige kleuren en printjes terug, wat ook wel de ‘huisstijl’ van de winkel genoemd kan worden. Maar goede basics zijn ook onmisbaar in De Klaproos – kleding moet draagbaar en comfortabel zijn.

Het team van de Klaproos bestaat uit enthousiaste vrouwen die je altijd graag helpen om een nieuwe outfit samen te stellen. Veel van deze vrouwen werken al jaren bij ons, iedereen heeft een eigen functie – bijvoorbeeld het stylen van de etalage of de fotografie van de webshop. Wij geven eerlijk advies en houden ervan om te experimenteren met verschillende stijlen en materialen. Ben je op zoek naar een outfit voor een speciale gelegenheid? Wij adviseren en helpen je graag om te vinden waar jij naar op zoek bent!

Caroline Kraft

Onze winkel

Onze winkel biedt een groot scala aan merken en stijlen, het uitgangspunt is om voor ieder wat wils aan te bieden. De Klaproos is een winkel voor een breed publiek: zo hebben wij goede basics in onze collectie, maar ook kleurrijke en bijzondere kledingstukken. De bedoeling is om deze verschillende merken samen te combineren en een persoonlijke stijl te creëren. De Klaproos richt zich niet echt op leeftijd, maar meer op pasvorm en kwaliteit: zo hebben wij merken in onze winkel die door verschillende leeftijden gedragen kunnen worden. Goede voorbeelden hiervan zijn Masai, Zilch en White Stuff.

Sommige merken verkopen wij al vanaf het begin, zoals King Louie, Corel, Zilch en No Man’s Land. Later zijn daar merken als Very Cherry, Kookai, Levi’s, Mac en Nice Things bijgekomen. Ook vertegenwoordigen wij ‘groene’ merken in onze winkel – dit zijn merken die duurzaam en biologisch produceren en gemaakt zijn van natuurlijke materialen – zoals Thinking Mu, Mansted, Rains, Slippely en Komodo. De Klaproos houdt van kleur en printjes, maar goede basics zijn altijd belangrijk. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment aan broeken – in verschillende stijlen en materialen – voor ieder lichaamstype: skinny, recht of wijduitlopend. Wij verkopen ook steeds meer accessoires, zoals sieraden, tassen, schoenen en sjaals. Kortom, de Klaproos is een winkel voor iedereen die op zoek is naar een speelse en veelzijdige garderobe!