Blog

Nieuwe collectie ‘ingehangen’

De sale liep al op z’n laatste benen, maar nu is het voor dit seizoen echt gedaan. De winkeldochters (producten die lang blijven hangen) zijn weggehaald en de nieuwe collectie ligt en hangt stralend in en op de rekken. Het was een paar uur flink aanpoten. Eerst zijn de magnetische anti-diefstal-‘klikkers’ van de laatste kleding uit het afgelopen winterseizoen gehaald. Vervolgens zijn de restanten zorgvuldig opgevouwen en in dozen gedaan.

Nu is het dus tijd voor het voorjaar en de zomer. Zojuist heeft de kledingverhuizing plaatsgevonden. Rekken nieuwe kleding zijn naar boven gedragen. En dan begint het ‘inhangen’. Bij de Klaproos hebben we als gouden regel dat ieder merk zijn eigen stek krijgt. Dat is makkelijk voor de klanten die op merk of op een bepaalde stijl zoeken.

Waar we wel op letten is dat de merken die bij elkaar passen bij elkaar in de buurt komen te hangen. Dat staat mooier en het is prettiger zoeken. Dus merken die elkaar aanvullen of in stijl overlappen vind je bij De Klaproos in elkaars buurt. Zo zie je de merken Thinking Mu, Levi’s, Wow To Go, Who’s That Girl en Vive Maria in de buurt van King Louie hangen. No Man’s Land, Ilse Jacobsen, Wax en Belluna daarentegen, voelen zich beter thuis in de buurt van Masai. Het rek met Kookai staat weer goed naast het nieuwe merk Elements of Freedom. Zo krijg je uiteindelijk een vloeiende overgang van sportief en retro naar modisch en elegant. Als klant zie je meteen met welk deel van de winkel je het meest hebt.