Blog

Het Kwaliteitsbreiwerk Van Mansted

mansted mode

Mansted is een erg mooi Deens merk met kwaliteitsbreiwerk. De collecties worden ontworpen door Charlotte Mansted vanuit de gedachte dat iedere vrouw haar favoriete gebreide kledingstuk hier moet kunnen vinden. Zo’n vest of trui waar je nooit afstand van wil doen, ook al is het totaal versleten.

Als je goed kijkt kun je zien dat bij veel kledingstukken de delen afzonderlijk zijn gebreid en aan elkaar zijn gezet. Dat is dus anders dan kleding die uit een rol stof gesneden is. Het mooie hiervan is dat de naden vlak zijn.

Mansted hecht veel waarde aan kleuren en aan de kwaliteit van de stoffen. Of het om linnen, katoen, kasjmier-, yak- of lamswol gaat, het is belangrijk dat de stof zacht aanvoelt.

Charlotte vindt het leuk om te experimenteren door bijvoorbeeld eens een poncho of een oversized top te ontwerpen. Dus iedere nieuwe collectie van Mansted kan verrassingen opleveren! En dat twee keer per jaar want dat is de frequentie waarin de collecties verschijnen. En dat gebeurt allemaal al sinds 2002, het jaar waarop Mansted het levenslicht zag. Inmiddels is het een wereldspeler want naast alle Europese landen heeft het merk ook de grote rivier overgestoken en pronkt het in Amerikaanse en Canadese modewinkels.

Voor Mansted zijn kleuren essentieel. Het merk heeft zich daarin gespecialiseerd. Kleur en combinaties van kleuren zijn voor hen net zo belangrijk als het ontwerp. Mansted hoopt voor iedere vrouw de favoriete kleur in huis te hebben. Daarmee wordt niet bedoeld dat harde, felle kleuren de collecties overheersen. Het tegenover gestelde is eerder het geval. Bij Mansted zien we veel mooie zachte tinten. Bij De Klaproos vinden we dit één van de sterke kanten van Mansted. Wij hebben onze keuze uit het Mansted gemaakt en die presenteren we met trots in onze (web)winkel.