Blog

By-Bar Amsterdam

by-bar amsterdam damesmode

By-Bar staat voor ‘door Barbara’ en dat is Barbara Brenninkmeijer, de vrouw die in 2008 het levenslicht schonk aan haar eigen kledingmerk. Al van kinds af aan was ze verzot op mooie kleding en vindt ze het een uitdaging om mooie dingen te maken. Dat bracht haar op de Amsterdamse Mode-academie, waar de basis werd gelegd voor haar eigen kledinglijn.

Tijdens haar andere passie -reizen en de wereld verkennen- doet Barbara inspiratie op waar ze haar ontwerpen op baseert. Het resultaat is een collectie met een herkenbare persoonlijke touch. Zij omschrijft het zelf als Scandinavisch strak design met een vrouwelijke schwung.

Bij By-Bar zie je ook wel prints en streepdesigns, maar een van de kenmerken van de collectie is dat er veel met mooie uni breisels en jersey wordt gewerkt.

Het begon voor Barbara in 2008 toen zij -gezeten aan de keukentafel- mooie oorbellen ontwierp die zij in India liet produceren. In een mum van tijd was de voorraad uitverkocht. In de daarop volgende jaren is By-Bar uitgegroeid tot een modemerk met een volwassen collectie. Na eerst Nederland te hebben veroverd volgde België en inmiddels zijn er meerdere landsgrenzen gepasseerd. En dat geldt ook voor Barbara zelf want reizen blijft een belangrijk onderdeel van haar leven en werk. Zij hecht sterk aan de persoonlijke relatie met de producenten in Portugal, Italië en India. Enkele keren per jaar gaat zij bij hen op bezoek om de verschillende aspecten van het productieproces door te nemen. Omdat ze al die jaren met dezelfde partners werkt is er inmiddels een sterke band met een groot onderling vertrouwen opgebouwd.

By-Bar wil graag bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde kledingindustrie. Daarom werkt zij alleen met leveranciers die zich aansluiten bij het Business Social Compliance Initiative of bij SEDEX. Beide organisaties zijn in het leven geroepen om toe te zien op mensenrechten, arbeidsomstandigheden, gezondheid, veiligheid, milieu en bedrijfsethiek. Kijk in de webwinkel van De Klaproos of jij ook blij wordt van By-Bar.