Blog

De Kleding van Seasalt Cornwall

seasalt cornwall kleding

Het kleding merk Seasalt komt van de Engelse kust, Cornwall om precies te zijn. Het begon met een kleine kleding winkel die in 1981 werd geopend in het plaatsje Penzance. Er werd simpele, praktische en vooral degelijke kleding verkocht aan de vissers.

De drie broers Chadwick, Leigh, David en Neil, hadden hun hele leven in deze familiewinkel gewerkt. Toen hun vader, Don, in 2001 overleed, besloten de broers een kledingmerk te creëren dat geïnspireerd was op alles wat ze leuk vinden aan Cornwall … en Seasalt was geboren!

Het mooie Cornwall zie je duidelijk terug in de ontwerpen. Deze zijn geïnspireerd op de zee, de kust, eilanden en boten.

Veel marine look, stoere wind- en waterdichte jassen. Lekkere vesten en truien, bijna alles uitgevoerd in organische katoen.

Seasalt is een van de beste organische retailers in de UK, een groot deel van de producten  is gecertificeerd door de Soil association.

De Seasalt look is kleurrijk, makkelijk te dragen, veel grapjes met prints, streepjes en stoffen. Ze werken met natuurlijke kwaliteiten. Vooral hun jassen zijn erg goed, voor deze jassen hebben ze zelf een organische canvas ontwikkeld die met een nieuwe techniek wordt ‘geolied’, waardoor moderne oliejassen ontstaan. Jassen die bestand zijn tegen het gure klimaat van Cornwall: water- en winddicht, maar toch met voldoende ventilatie.

Seasalt heeft meer dan 50 eigen winkels in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 500 verkooppunten wereldwijd. De Klaproos verkoopt niet alleen de jassen van Seasalt , maar ook mooie jurken, tops en vestjes.

De filosofie achter het merk is dat de kleding niet alleen mooi moet zijn, maar ook heel draagbaar. Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit. De mensen achter Seasalt erkennen het belang van duurzame producten met een goede prijs. Op hun website schrijft Sophie Chadwick: ‘We leven, ademen en houden van wat we doen!’ Kortom, Seasalt is een merk dat gemaakt wordt door gepassioneerde mensen!