Blog

Rains: jassen en tassen

rains jassen en tassen blog

Als het regent en je moet toch de deur uit, maar je hebt helemaal geen zin om doorweekt op je bestemming aan te komen, dan moet je eens naar de regenjassen van Rains kijken in de webwinkel van De Klaproos. Daar zie je ook de tassen waarmee je al je spulletjes droog ter plekke krijgt.

Rains is een Deens merk, maar het is overal ter wereld te koop. In 2012 ontstond het idee om de rubberen regenjas te herdefiniëren. Het resultaat was één enkel product: de poncho! De jaren daarop is Rains zich blijven ontwikkelen, steeds met de gedachte om traditionele regenkleding te vernieuwen. Inmiddels brengt Rains al een aantal jaar ieder seizoen een volwaardige collectie waterdichte jassen en tassen.

De jassen en tassen van Rains zijn meer dan louter hoogwaardige waterdichte producten, want functionaliteit en stijl zijn zeker zo belangrijk. Hierbij wordt gezocht naar de synergie tussen Scandinavische eenvoud met globale allure.

We hebben het dus over moderne en comfortabele regenkleding. De jassen zijn gemaakt van een lichtgewicht en sterk soort polyester met een flexibele coating van polyurethaan. De naden worden door ultrasonisch laswerk samengevoegd en dat levert een hoogwaardig waterdicht resultaat. Daarnaast zijn alle ritssluitingen, aansluitstukken en garnituren ontworpen en vervaardigd uit materialen die opgewassen zijn tegen nat weer. Deze optimale materialen en technieken worden gebruikt in fabrieken waar men jarenlange ervaring heeft in het vervaardigen van regenkleding voor extreme omstandigheden.

En, ook niet onbelangrijk, Rains werkt met een groot oog voor mens en milieu. Hoogwaardige producten die op verantwoorde wijze en onder veilige omstandigheden worden geproduceerd. In de fabrieken waar Rains wordt gemaakt is het schoon en veilig. Het aantal werkuren laat de werknemers de ruimte daarnaast ook nog een normaal leven er op na te houden en er wordt gewerkt met collectieve zorgverzekeringen.