Blog

Het Italiaanse No Man’s Land

no mans land kleding

No Man’s land is de titel van een LP van Lene Lovich, er staat geen nummer met die naam op het vinyl, maar achter op de hoes staat onderstaand gedicht. Deze titel sloot naadloos aan bij wat de founders van het Nederlands-Italiaanse modemerk voor ogen stond toen zij in de jaren ’90 van de vorige eeuw hun kledinglijn op de markt brachten. De Nederlandse Anet Ooijman en haar Italiaanse man Salvatore Cascone hebben van hun merk een prachtige mix van van Dutch design en Italiaanse elegantie gemaakt. Ofwel: oer Hollands met een Italiaans tintje.

Zonder afbreuk te willen doen aan het gedicht kunnen we wel zeggen dat  de collecties van No Man’s Land die in de daarop volgende decennia zijn gepresenteerd meer lof verdienen. Het is een kwalitatief hoogstaand merk. Pure materialen, gemaakt van de beste garens, vormen steeds weer de basis van de collecties. De modellen zijn stuk voor stuk zeer stijlvol met een vrouwelijke pasvorm en comfort speelt een grote rol. Er wordt veel met breisels en tricot stoffen gewerkt.  In de winter hebben ze mooie rijke mohairvesten, vaak uitgevoerd in warme diepe tinten, in de  zomer vrolijke tricot jurken met kleurrijke dessins.

No Man’s Land valt ook op omdat het echt een eigen stijl heeft. Daarmee is het voor De Klaproos dan ook al sinds jaar en dag een heel dankbaar en belangrijk merk omdat het de diversiteit van ons aanbod helpt vergroten. No Man’s Land is niet méér van hetzelfde, maar een welkome aanvulling op een breed assortiment.

Als je tien kledingstukken van tien verschillende merken op een rij legt dan hoef je geen kenner te zijn om te zien dat No Man’s Land een eigen stijl heeft!

In 2018 mochten wij er bij zijn toen No Man’s Land haar 25 jaar jubileum vierde. De kwaliteit van dat feest evenaarde de kwaliteit van de kleding. Het was een grootst feest. In Venetië!

‘a no man’s land of love and trust
an open space long forgot
respect for all
uncorrupt
where honesty can still survive
fresh face smiles
and friendly eyes’