Blog

Linnen en viscose

linnen en viscose

Het wordt een zomer van lange jurken, wijde broeken & jumpsuits. Als je in onze webshop kijkt zie je een mooie balans tussen effen stoffen -uni- en kleurrijke prints. Natuurlijk zie je veel verschillende materialen al is dit niet bij uitstek het seizoen van de warme wolsoorten. Wat wel opvalt is dat linnen en viscose een belangrijke basis vormen in de zomer van 2020. Twee heel verschillende stoffen.

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Het is een oude, natuurlijke textielsoort. De vlas wordt na het oogsten geroot, gezwingeld en gehekeld. Uiteindelijk hou je korte en lange vezels over. De korte zijn geschikt voor touw en grove garens, de fijne vezels leveren het fijnste linnengaren op voor de mooiste jurken, blouses, tops en broeken.

Linnen is duurzaam, draagt prettig en heeft een goede absorberende werking terwijl het geen vocht vasthoudt. Een ideale zomerstof die wel de neiging heeft snel te kreuken en waar je met zorg mee om moet gaan om er lang plezier van te hebben.

Voorbeelden van de linnen schatten uit onze collectie van deze zomer zijn broeken, jurken, tops en blouses van onder andere Masai, By-Bar, Yaya, Heart (triangle broeken!), Seasalt, No Man’s Land en White Stuff. Als je de zoekfunctie van deze webwinkel opdracht geeft naar LINNEN te zoeken, krijg je een mooi overzicht van de zomerse linnencollectie.

Viscose is een stof die zacht aanvoelt, goed vocht opneemt en een luxe uitstraling heeft. Het is een semi natuurlijke vezel omdat het wordt gemaakt van natuurlijke houtvezels. Viscose is ook bekend onder de naam rayon. Lyocell, ook bekend onder de naam tencel, is een milieuvriendelijk alternatief voor viscose.

Viscose kan zowel een glanzend als mat uiterlijk hebben, het is redelijk slijtbestendig, maar kan als het nat is een tere stof zijn. Viscose absorbeert redelijk goed, houdt de warmte niet vast en draagt heel makkelijk. Dat zijn allemaal pluspunten. Let wel op dat je er voorzichtig mee omgaat en kijk niet vreemd op als het een beetje kreukt.

Viscose is niet weg te denken uit de collectie van 2020. King Louie, Slippely, Corel, Bindi, Zilch, Catwalk Junkie en Masai, eigenlijk is er geen merk dat niet met viscose werkt. Soms zie je de stoffen van 100% viscose, maar vaak zie je ook mooie blends. En ook de combinatie van linnen met viscose is inmiddels een beproefd recept. Neem bijvoorbeeld de mooie Triangle broek van Heart in een mooie linnen-viscose kwaliteit!