Blog

King Louie: Vintage Geïnspireerde Damesmode

king louie damesmode

Misschien is King Louie wel het bekendste Nederlandse damesmodemerk. In ieder geval is het bij De Klaproos een van de toonaangevende merken. King Louie is nauwelijks weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Lange tijd was King Louie ‘de wereld van de blije bloemetjes’. Inmiddels is de collectie verbreed. Nog steeds straalt King Louie het retro fifties gevoel uit. Vintage en bloemen zijn zeker nog belangrijk, maar uni, streepjes en grafische prints kom je veelvuldig tegen in de uitgebreide collectie.

De basics van King Louie kun je ook klassiekers noemen. Het borderskirt Milano, de Mona dress, de Patty Blouse, De jackets heavy sweat en de Joni pants zijn daar mooie voorbeelden van. Daarnaast heeft King Louie ieder seizoen een frisse, verrassende collectie.

Het verhaal van dit Amsterdamse merk begon in 1980 toen Ann Berlips en George Cramer tweedehands vintage kleding gingen verkopen op de Noordermarkt. Drie jaar later hadden ze hun eigen winkel ‘Exota’. Een zwarte coltrui was het eerste item dat ze zelf hebben ontworpen en in productie namen.

Ann en George hebben van meet af aan hun voornemen waargemaakt om kleding te ontwerpen waar vrouwen vrolijk van worden. Vintage geïnspireerde kleding met zelf ontworpen prints. Kleur is een van de kernbegrippen: rood, groen, blauw, zwart! Geen collectie is zo eigen als die van King Louie. Van ver herken je het handschrift van de unieke jurken uitgevoerd in comfortabele stretchstoffen, de ajour vestjes, de borduursels en de stippen.

In de voorbije 40 jaar is King Louie enorm gegroeid. De kleding wordt in heel Europa verkocht. Vanuit de Amsterdamse groothandel worden retailers van ‘all over the world’ bediend. Daarnaast heeft het merk eigen winkels in vrijwel alle grote Europese steden. In 2019 opende King Louie nog een eigen concept store in Genève.

De Klaproos verkoopt een groot deel van de King Louie collectie online in de webshop, maar natuurlijk ook in de stenen winkel.