Lookbook

Green Friday

green-friday

Het is weer Green Friday bij De Klaproos! Geen hoge kortingen die aanzetten tot impulsaankoop maar een podium om onze duurzame merken in de spotlight te zetten!

Zo is Thinking MU in 2008 begonnen als één van de eerste duurzame kledingmerken van Europa, zonder dat ze echt de intentie hadden om voor duurzaam te staan; ze wilden gewoon goede kwaliteit leveren. Nu gaan ze voor 100% duurzaam. Zoals Trui Hera Garden. Deze mooie groene trui is gemaakt van 100% extrafine wol en lokaal gebreid in Barcelona

Kuyichi maakt gebruik van 100% biologisch katoen voor haar jeans. Giftige stoffen in de verf worden vermeden en de werkomstandigheden van de arbeiders worden goed in de gaten gehouden. Kuyichi is erg transparant over haar productieproces; op de site kun je alle rapporten downloaden. Lisette Flare Dark is één van de populairste bio broeken van Kuyichi.

Ook King Louie zet zich in voor een duurzame mode-industrie. Zo wordt er veel tijd en aandacht besteed aan de ontwerpen zodat de kleding langer mee gaat en is 70% van de materialen duurzaam. Daarnaast werken zij samen met Fair Wear Foundation die zich inzet voor een eerlijk loon voor de arbeiders.

Laurie vindt de kwaliteit van de kleding net zo belangrijk als de kwaliteit van de werkomstandigheden van de arbeiders. De drie aspecten waar Laurie goed op controleert zijn kinderarbeid, dierenleed en corruptie.

En tot slot het merk Zilch. Zij gebruikt standaard bio-viscose en bio-katoen in haar jersey programma’s en verft de kleding alleen met milieuvriendelijke verf. De fabrieken in Griekenland en Azië worden elk seizoen gecontroleerd op goede werkomstandigheden.

Onze duurzame merken zijn te herkennen aan de groene klavertjes. Bekijk onze merken om te zien welke dat zijn. Of klik hier om duurzaam te shoppen!