Blog

Fairtrade Mode Van Very Cherry

zomerse jurkjes

De pencil skirts en de revers dress zijn de basics waarmee het Very Cherry verhaal begon. Deze vintage favourites werden in eerste aanleg alleen verkocht in de Rotterdamse winkel van ontwerpster en eigenaresse Caroline Poiesz, maar sinds 2017 liggen de collecties verspreid door heel Nederland en ver daarbuiten.

De kleding van Very Cherry is kleurrijk en super vrouwelijk. Naast de eerder genoemde pencil skirts en revers dress, heeft Very Cherry een naam opgebouwd met haar onnavolgbare jumpsuits. Hierbij kunnen we de jumpsuit Classic en de jumpsuit Venice dan weer de paradepaardjes van de Very Cherry broekpakken noemen.

Alle Very Cherry items worden gemaakt in Polen. Daar is een atelier gevonden waarvan het zeker is dat de arbeidsomstandigheden goed zijn en dat er een eerlijk loon wordt betaald.

Bij Very Cherry, zo zeggen ze het zelf, geven ze net zoveel om de dames die de kleding produceren, als om de dames die de items dragen. Daarbij is de Very Cherry collectie 100% fairtrade. Iedereen die een bijdrage levert aan de productie heeft dan ook een grote betrokkenheid bij het merk. Door duurzame, tijdloze, stijlvaste collecties van hoge kwaliteit te ontwerpen wil Very Cherry dat haar klanten lange tijd veel plezier hebben van hun kleding.

Ook bij het inkopen van de stoffen wordt gezocht naar leveranciers die naast kwaliteit, duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel hebben staan. Dat is belangrijk omdat het aan de stof zelf meestal niet te zien is waar en onder welke omstandigheden die is gemaakt. Door met betrouwbare partners in zee te gaan kunnen ze bij Very Cherry met een gerust hart met de stoffen aan het werk.

Dit alles verklaart wel waarom De Klaproos de kleding van Very Cherry met plezier verkoopt. Kijk vooral in onze webwinkel naar de Very Cherry items om te zien of dit merk jou ook zo blij kan maken.