Blog

De Vrolijke Kleding Van White Stuff

kleding van white stuff

In 1985 zijn de Engelse vrienden Sean Thomas en Georges Treves het merk White Stuff begonnen. Ze liepen met t-shirts de barretjes in de Franse Alpen af om zo in hun levensonderhoud te voorzien. Vervolgens stortten ze zich ook op ski kleding en fleeces voor mannen in het wintersport gebied.

Sindsdien is de zon vaak op- en onder gegaan en is White Stuff uitgegroeid tot een groot merk dat in niets meer doet denken aan ski-kleding. Wel is de ambitie gebleven van de jonge mannen om beter, anders en origineel te zijn.

Het resultaat is ieder seizoen te zien in vrolijke, kleurrijke collecties met mooie huisgemaakte prints. Kleding voor vrouwen, mannen en kinderen, accessoires en kadootjes. Het wordt allemaal verkocht in de winkelketen van White Stuff in Great Britain en wereldwijd door vele honderden winkels, van Bangalore tot Barnemouth. En dus ook in Amsterdam, waar De Klaproos een aardig deel van de White Stuff vrouwencollectie in de rekken heeft hangen. Veel mooie jurken, tops, vestjes, t-shirts, rokken, broeken, truien en blouses.

De mensen achter White Stuff vinden het belangrijk dicht bij zichzelf te blijven, dicht bij hun erfgoed. Geboren in een bar, niet in een directiekamer, zeggen ze zelf. Niet bang om anders, beter of origineler te zijn. Ze willen het verschil maken en noemen White Stuff een creatief lifestylemerk. Je ziet dat zeker terug in de originele en optimistische ontwerpen. Vaak wordt je verrast door kleine details als een mooi knoopje of een extra kleuraccent.

In de lijn van de huidige tijd heeft White Stuff zeker ook oog voor de duurzame productie van de kleding en de manier waarop er in de hele keten wordt gewerkt. Dus oog voor mens & milieu, duurzame stoffen en verantwoord produceren op een manier waarbij de mensen die de kleren maken en de mensen die de kleren dragen zich prettig voelen.