Blog

De Leren Jassen Van Goosecraft

leren jassen van goosecraft

De missie van Goosecraft: de rebel in jou grijpen!

Wie denkt dat de Nederlandse leerindustrie al ver in de vorige eeuw ten grave is gedragen heeft buiten Goosecraft gerekend. Het merk maakt modieuze kledingcollecties met eigentijdse ontwerpen, gemaakt van buitengewone materialen. Leer voert de boventoon. De ambitie van Goosecraft is om op termijn een mondiaal merk te zijn dat alle verborgen rebellen met elkaar verbindt.

De Klaproos heeft Goosecraft in haar collectie en dan met name de leren jassen en bikers. Bij Goosecraft worden veel verschillende soorten leer gebruikt want iedere leersoort heeft zijn eigen charme en authenticiteit. Er wordt gewerkt met koeienleer, varkensleer, schapenleer, lamsleer en geitenleer. Maar dan ben je er nog niet want leer kun je op veel verschillende manieren bewerken. Neem bijvoorbeeld geitenleer.

Goat cozzo wil zeggen dat het leer sterk wordt gewassen en een wax behandeling krijgt. Hierdoor krijgt het een onregelmatige ruwe textuur met een lichte glans.

Goat dip dye heeft een naakte topafwerking, wordt stevig gewassen en gepolijst met was. Dit leer heeft een natuurlijke uitstraling.

Goat netto is ook sterk gewassen en met wax behandeld. Bij deze kwaliteit leer zit de charme in de tweetonige kleur. Daarnaast is het leer bij de bewerking iets gekrompen waardoor het de eerste tijd een beetje strak aanvoelt. Na het dragen vormt de jas zich naar je lichaam en zo krijg je een perfecte pasvorm.

De leerkwaliteit Goosecraft’s goat striker ziet er iets korrelig uit en voelt zacht aan. De goat suede is zeer zacht en soepel. Het voelt fluweelzacht en licht tijdens het dragen. Tot slot heeft Goosecraft nog de goat suede stone. Deze wordt gewassen met stenen en dat heeft weer een andere uitwerking op het leer.

Dus alleen al voor het geitenleer heeft Goosecraft zes verschillende bewerkingen in huis. Waarmee maar gezegd is dat het ene leer het andere nog niet is! Kijk in de webwinkel van De Klaproos om te kijken waardoor de rebel in jou wordt gegrepen.